Assisting Naomi and Josh's class, preparing final meetings.
CausesSocial Justice Arts & Culture Children & Youth Early Childhood Education General Education Tutor Community International Economic Development Student Fieldwork Older Adults
Making Saturday training lesson plans, as well as joining teachers classes and classes!
Weekly time spent with ESOL - 5 hours
5 x 7 =35 hours
15 hours for training and training preparation and class preparation with Dalia.
8 hours of direct teaching
2 hours of emails and logistics
1.5 hour class +preparation x2 = 3 hours x3 weeks = 9 hours
Training + Preparation = 4 hours
Answering Emails, FB Messages, WhatsApp Messages = 5 hours
Summer meetings + site leader meetings = 3 hours
Throughout the time after the shutdown and summer, I continue my engagement in ESOL in different ways. First, I did continue teaching 1 hour a week with a smaller group of four learners online, through the video talk in WhatsApp. although this was new to me, I think it was great to be able to continue teaching, even when I was back in California. 1hr x 12 weeks? = 12 hrs + preparation 3 hrs = 15 hrs
Also, during the summer I created some teaching videos on a Facebook Class called "Nari's One Minute English" where I created videos of mini-lessons once or twice a week. YouTube teaching was something I was always interested in, and I'm glad I got to try it out. Editing and making attentive videos was difficult, but I think I got better at it little by little. I spend about 50 hrs making and editing these videos throughout the summer.
1/30 - 2.5 hours helping out with registration
1/31 - 4 hours taking part in the new comer training
2/1 - 4 hours in the all-group training + planning
February - 7.5 hours per week x 3 = 22.5 hours of classroom instruction
-6 hours of class preparation
-2 hours of emails and meeting with Joey
-2.5 hours of weekly training
Preparation for the beginning of classes: 20 hours
Meetings/Planning with Joey: 6 hours
Emails: 1 hour
Helping with Registration: 5 hours (Jan 28, Jan 30)
Flyers: 3 hours